Zenginler...

22.02.2009 zaman: Pazar, Şubat 22, 2009 Gönderen illegalizma


Neden filozoflar zenginleri ziyaret eder de zenginler filozofları ziyaret etmezler bilirmisiniz ?
Çünkü filozoflar ne istediklerinin, neye ihtiyaçları olduğunun farkına vardıkları için zenginlere uğrarlar ama zenginler neye ihtiyaçları olduğunu algılayamadıkları için filozoflara ihtiyaç duyarlar.


Konumuz para. Onunla da olunmayan Onsuz da kalınamayan bir nesne.


Garip halleri vardır paranın en güzel özelliği de insanların insan olma seviyelerini bizlere gösterme özelliğidir. Kendisi daha fazlasına da yaramaz zaten. Hakikati ve hakikatın ardındaki perdeyi gösterir bizlere. Toplum bize kimlik yakıştırır paramız kadar varlığımız vardır. Ailemiz için bilmem kimin çocuğuyla yada kendi kardeşlerimizle bile kıyaslanabilmemize yarayan malzemedir. Genel geçer oluşumlaşmış kuramlara göre, Bir birey olarak adlandırılıp Var olmamız ne fikirlerimizdir ne dünya ya dair görüşlerimiz ne çevreye dair ( Bizim çevremiz - bizim ve hepimizin çocuklarının yakın zamanda paylaşacağı dünyadan bahsediyorum - ki burda bir parantez içi paranteze ihtiyaç var çünkü çocuk bir insanın sonu gibidir. yada yeni bir başlangıcı. Herşeyini evladın için gözünü kırpmadan feda edebilirsin. Her ne kadar bir çocuğum olmasa da dünya üzerinde deneyimlerim bunu gösterdi. ) verdiğimiz mücadeledir.


Herşeyimiz paramız kadardır. Elimizdeki paramız kadar şımarıklaşır o kadar ezebilir ve/veya yücelebiliriz. Ancak bizim paramız kadar parası olanı sevebiliriz. Ancak kendimiz kadar. Kıyafetlerimizdir güzelliğimizdir mesela, Model arabamız kadar olabiliriz. Cep telefonumuz kadar itibar edinebiliriz ancak. Yani biz insanoğlu yapmacık bir nesne den dolayı değer kazanabilir ya da kaybedebiliriz. Biz ancak bu kadar edebiliriz. (Yani kısacası biz biz bile olamamaktayız). Onlarla severler insanlar birbirlerini sadece onlar oldukları için kimileri yanıbaşımızdadır. Ve onların varlığı o kimilerinin çok acıyarak bakmasına rağmen ama yine de mecbur veya farklı sebeplerden dolayı içine dürüst olamayarak tekrar gülerek tebrik etmesi alkışlamasıdır anlamsız hayatımızı.Yani o kimilerinin yanıbaşımızdaki varlığını devam ettirebilmemiz paramıza bağlıdır. Bunu bizde yanımızdaki kimileri de pekala bilmektedir. İşte para böylesine mantıksız birşeydir. Aslında paraya hükmetmesi gerekenin insanlar olması gerektiği yerde biz insanlar buna da yenildik. Hükümdarımız para oldu. İmajımız oldu para karakterimizin ölçü sebebi işte. Ne kadar kişiliksiz olsak bile paramız kadar kişilikli büyük adam olduk ve paramız bize o gücü verdi yani hertürlü yanlışı yanılgıyı yapma ama ardından paranın verdiği güç ile dimdik durma halini de öğretti bizlere mesela.

Bahanemizde hazır dünya bizden bunu istiyor. İyi Amenna para kazanalım ama bence bunu deneyelim sol elimizi sağ elimiz tanımasın aklımız paramız var diye çalışmasın para bize güç katmasın Egomuz paramız var diye kabarmasın mesela, sırf insanlara iyi biri görünebilmek için iyi insan davranışlarını cümle alemin gözüne soka soka yapmayalım mesela içten verelim vereceklerimizi. Sadece devam edebilmek için kalsın yanımızda Ya da günübirlik mi yaşasak? Neyse birbirlerine arkadaş demiş iki kişinin ilişkilerinin iki günlük izlenimleri bu yazdıklarım bu izdüşümler. O iki zat-ı muhterem yalanlarla büyümeye devam edecekler. Belki de gerçeği hiç algılayamadan. Aslında bu kadar da sert bakmasam mı bu maddiyat işine? Hem hala bu durumda olmam adamakıllı bir iş tutturamam hala bu serseriliğim belki bu görüşlerimdendir.

Neyse uyusam iyi olacak Saat gecenin 3 ü kalkıp cebime bakıyorum. Sadece 7 TL 50 Kuruşum var ilk önce sabah kahvaltısına Hacı baba ya çorba içmeye gitsem ardından bi çay içerim belki o civarda. Allah tan daha sigaram bitmedi, Yoksa tam çulsuzduk. Bu hafta tamamiyle özümüze döndük o eşsiz türküyle devam ettim tüm haftaya anlayacağınız. Sabahat Akkiraz Söylüyor. Siz de yan taraftan dinleyin derim. Bu ne biçim sevda imiş - sinem kül oldu kül oldu.... Konumuzla ilgisiz oldu şarkımız ama illa ilişkili olacak diye bir kaide yok zaten hem burada kuralları ben koyuyorum. Ama sizde dinleyin hak vereceksiniz. Gerçekten alışkanlık yapıyor. zaten o derinlerden gelen yanık ses yokmu. Aman yavaş Alish Sabahat Akkirazı Anlatmaya kalkışırsan bir kaç haftayı yersin. Önümüzdeki hafta görüşmek üzere.

Alish 2oo9

0 Comments

0 Responses so far.

Yorum Gönder