.Almanak.

9.02.2009 zaman: Pazartesi, Şubat 09, 2009 Gönderen illegalizma


2008 Öylesine çekip gitmiş bir yıl olmuş meğer düşünüyorum da. Bir taraftan küresel ısındık hatta bir ara çok şiddetlendik. Ama devam etmeye devam ettik. Ardından Yunanistan da bir ahlak dersi vardı kaybetmenin ahlakıyla binlerce insan yönetime başkaldırdı henüz 16 yaşındaki çocuğun öldürülmesiyle. Bu isyandan ziyade kim kazandı kim kaybetti anlamındaydı. Kaybeden kazanan, kazanan kaybeden olmuştu. Bir oyun oynandı ve oyun gerçeğe sonra sokaklarda insanların yüzlerine oradan camlara ve kentlere yayıldı.


Dünyamızın uzak ucunda yöneten ülkenin başına bir başkan seçildi hepsinden farklı deri rengine sahip bir başkan yıllarca siyahları inkar eden bir ülkeye Siyahi bir başkan gelmişti şaka gibi. O tarafta demokrasi vardı.


İsviçre de maddeyi keşfetmek için büyük Hadron çarpıştırıcısı denendi. Gerçekleştirildiği sırada dünyanın yok olacağı söylentileriyle uzun süre gündemde kalan Big Bang deneyi , evrenin oluşumu esnasındaki sırları ortaya çıkarması beklenen ve tüm zamanların en çok konuşulan deneyi olma özelliğine sahipti. Sonraki koşulları amaçlayarak maddenin oluşumu hakkında ipuçları aramaya yol alan deney. Çıkan arızalar nedeniyle bir süre ertelendi bakalım insan yapımı insanı çözebilecek mi? O sıralarda uzaya Amerikanın ardından Çinde adım atmıştı artık dünyamız yetmiyor anlaşıldı zaten bu kadar küreselleşmiş ve ısınmışken nerede yalnız kalabilirdik ki? Yapay canlılar oluşturulması için ilk ciddi adımlar atıldı zaten bize az gelen dünyamıza DNA oyunlarıyla yeni varlıklar eklenmeye çalışıldı. Işık hızını da keşfettiler bu arada mesela görünmezlik pelerini yapıldı daha büyük maddelere uygulanabilirliği test edildi belki de bizi yalnızlaştıracak şeyi de arıyorlardı o aralar.


Garip aslında Dünyamız enteresan! Oregon sahillerinde kızın biri romantik bir evlenme teklifi alacakken dalgalara kapıldı yaşamını yitirdi. Kaçırma eylemleriyle mücadele eden uzman bilimci, Meksikalı bir grup tarafından kaçırıldı. Hala korsanlar varmış mesela Somali de Türk gemileri alıkonuldu. Farkında mısınız? Epilepsi bir lamelin içinde nefes alıp veriyoruz.


Türkiye de özür dileme kampanyası başlatıldı adlarını aydın koymuşlar tarafından. Neden kendilerine onca yapılanı görmezden gelirler insanlar anlaşılır gibi değil.


Ve kendi gündemimde zaten beklemeye meyilli olmam fazla yormadı beni. Hep bekledim 2008’i belki yeni başlangıç olmasını Belki bekleyişin sonlanışını.


Neyse Yazasım vardı yazdım. Şimdi kapıda 2009 beklemelerinin sonu gibi duruyor sanki bakalım ne olacak. Bir el kağıt dağıtıldı elimde bir Asım garanti Olasılıksızlar ( Adam Fawer ) olmazsa bu eli alacağım gibi dediğim gibi Olasılıksızlar Olmazsa…


Ve Son söz biz insanlar hiçbirimiz muhteşem değiliz ama en muhteşem özelliğimiz sıradan olmanın erdeminin mucizlerini bilerek muhteşemin olasılar arasında olmasını keşfetmek. Zoru Başarabilmek İmkansızın ise zaman alması...


Alish 2oo9

0 Comments

0 Responses so far.

Yorum Gönder